tirsdag 22. november 2011

Bursdagsfeiring, og litt om sofatrekking

Skal si ukene fyker for tiden! Siden sist har det vært barnebursdag med Lille Larven Aldrimett på kakefatet, og markspist frukt ved siden av (eplekjernehusutstanserspist for å være helt presis:).
Aldri prøvd meg på noe særlig mer avansert en brownies og gulrotkake, og må si det gav mersmak.
Cakepops i form av føtter og følehorn (hvis det skulle være noen tvil:) var en voldsom hit hos den ferske 2-åringen og de små vennene hans!
Tok utgangspunkt i en vanlig rund kake, skjærte ut hodet midt i kaken, og delte kakeringen i tre som dere kan se på bildet. Kaka blei skuffende flat, så det ble to lag.
Selve kaken smakte så som så, den måtte være både melke-, egge- og glutenfri, så om noen har en oppskrift de har prøvd som smaker godt og ikke kjennes ut som å tygge svamp er jeg veldig interessert!
Rakk ikke å ta noen bilder av festbordet, så det blir ikke noe før-etter bilder.. bare før!


Ang sofaen så har jeg trukket den om selv ja! Stoffet er et av de billigste møbelstoffene fra Stoff&Stil, 79kr meteren. Brukte 14m! Sofaen ble demontert - to armlener, en sittedel og en rygg, og lagde mønster utifra delene. Tørrtrente litt med billig bomullslerret for å få gode mønstre og se at jeg tenkte riktig først, og formsydde trekkene med det skikkelige stoffet og stiftet det fast etterpå. Jeg trakk forresten sittedelen med sånn antiskli som man gjerne bruker under tepper (tynn variant, også kjøpt på Stoff&Stil) før jeg trædde på selve møbelstofftrekket - funket veldig bra siden sofaen er i skinnimitasjon, og stoffet skled rundt pga det.
Det var et veldig tidkrevende og tildels tankekrevende arbeid, og en symaskin med litt muskler kom godt med! Syns resultatet ble overraskende bra, ikke var det så vanskelig heller (jeg er ingen syerske, men liker å sy). Hvis noen av dere hopper ut i dette selv, må dere bare si ifra hvis jeg kan hjelpe med noe!!! Fornyelse er gøy!

5 kommentarer:

 1. For en herlig larvekake! Kan tenke den ble en hit, ja : )
  Veldig morsom! Imponerende arbeid med den sofaen -
  slike tankekrevende prosesser tror jeg ikke jeg har
  greed like godt - spesielt ikke med ammetåka hengende
  som en tung kappe over meg om dagen.

  Superherlig langbord du har! Og lampene er jo bare.. sukk.

  Herlig tirsdagskveld : ) Klem.

  SvarSlett
 2. Den kaka ble jo knallfin!
  Lille larven aldrimett er jo så søøøøt...

  Lampene over stuebordet var jo så fin!!
  :)

  Klem

  SvarSlett
 3. Fantastisk kul kake! Eg lagde lille larven aldrimett-muffins til niesa mi eitt år, men denne måten var jo både enkel og stilig!

  SvarSlett
 4. Glemte helt å takke for det flotte rådet jeg fikk av deg, men tusen takk! Jeg er fortsatt litt imponert over at du trakk over sofaen! Det er virkelig et stort prosjekt. Men nå har jeg i allefall noen gode råd! Og kjempe søt kake!

  SvarSlett
 5. Heisan og god formiddag
  Så herlig larve-kake!!! Husker jo godt den lille larven aldri-mett og leste boka for gutta når de var mindre.
  Morsomt å gjøre litt ut av barnekaker.Selv lagde jeg ofte Mikke Mus-kake før (hodet til Mikke)
  Ha en glad dag!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett

Blir SÅ glad om du legger igjen noen ord:)

Blogging tips